Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش موضوع پشت بام فروشی در برخی محلات تهران مطرح شد. هر چند که برخی ازمدیران در ابتدا ماجرا را تکذیب کردند.

پدیده پشت بام فروشی در تهران و برخی از کلان شهر‌ها به دلیل گرانی مسکن و اجاره بها به وجود آمد.

ماجرا از این قرار بود که مالکان به صورت غیرقانونی و با توافق دوطرف بخشی از پشت بام ساختمان را اجاره و رهن می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حناچی: گزارشی از پشت بام فروشی در پایتخت دریافت نکردم

پیروز حناچی شهردار وقت تهران اعلام کرد که گزارشی از پشت بام فروشی در پایتخت دریافت نکرده است.

وی ادامه داد: این موضوع را در فضای مجازی دیدم و برخورد حقوقی در این زمینه صورت نگرفته است. این موضوع را پیگیری خواهم کرد و در صورت مشاهده با آن برخورد می‌شود.

حناچی گفت که تاکنون گزارشی از «پشت‌بام فروشی» در پایتخت دریافت نکرده، اما «احداث کانکس در پشت‌بام» بررسی خواهد شد.

به گفته شهردار تهران، «اجرای سقف سبک در طبقه آخر ساختمان به طوری که استحکام بنا نداشته باشد موضوع جدیدی نیست، اما ما موضوع پشت‌بام فروشی را به طور جدی پیگیری» خواهد شد.

پدیده پشت بام فروشی بیشتر در منطقه ۴ شهرداری تهران رخ داد و سودجویان به صورت غیرقانونی این کار را انجام می‌دادند و هر فردی که توانایی مالی بالایی نداشته باشد، می‌تواند پشت بام اجاره و رهن کند البته نرخ‌ها هم خیلی کم نیست و بستگی به محل و کوچه دارد.

با وجود اینکه مدیران سابق شهری ابتدا موضوع را رد و شهردار وقت تهران هم گفت گزارشی به دستش نرسیده، اما موضوع را پیگیری خواهد کرد حال شهردار منطقه ۴ که سال هاست سکان اداره این منطقه را دارد در این دوره مدیریت شهری به اخلال گران و دلالان این نوع ساخت و ساز‌ها هشدار داد و جزییاتی از ماجرا ارائه کرد.

ساخت و ساز غیر مجاز و غیر اصولی و اصطلاحا بام فروشی در منطقه ۴

محمد محمددوست، شهردار منطقه ۴ تهران در مورد برخورد شهرداری با پدیده بام فروشی اظهارداشت: یکی از معضلاتی که شهرداری منطقه ۴ به ویژه محله‌های کم برخوردار با آن مواجه هستند ساخت و ساز غیر مجاز و غیر اصولی و اصطلاحا بام فروشی است که علاوه بر ایجاد مشکلات فراوان برای شهروندان و تحمیل هزینه‌های فراوان به شهر، خطرات بسیار زیادی را برای املاک مجاور این ساخت و ساز‌ها ایجاد کرده است.

پشت بام فروشی در محله‌های کم برخوردار گلشن (خاک سفید) و شمیران نو

وی با اشاره به تخریب ملک غیر مجاز واقع در محله شمیران نو افزود: بام فروشی و ورود برخی از اراذل و اوباش به این پدیده ناهنجار فرهنگی اجتماعی از جمله معضلات سال‌های اخیر منطقه ۴ در محله‌های کم برخوردار گلشن (خاک سفید) و شمیران نو است که متاسفانه برخی از شهروندان نیز نا آگاهانه فریب این افراد را می‌خورند.

محمددوست ضمن قدردانی از مراجع قضایی و نیرو‌های انتظامی در همکاری با شهرداری این منطقه در اجرای آرای کمیسیون ماده صد و تخریب مستحدثات غیر مجاز و همچنین جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیر مجاز افزود: خوشبختانه تعامل بسیار خوب دستگاه‌های قضایی و انتظامی با شهرداری تهران منجر به کنترل مؤثر این معضل شده که جای بسی قدردانی و تشکر دارد.

هشدار به اخلال گران و دلالان این نوع ساخت و ساز‌ها

شهردار منطقه ۴ تهران ضمن هشدار به اخلال گران و دلالان این نوع ساخت و ساز‌ها افزود: شهرداری تهران طبق قانون هیچگونه اغماضی در خصوص ساخت و ساز‌های غیر مجاز نداشته و با اخذ مجوز‌های قانونی ضمن جلوگیری، نسبت به تخریب هرگونه بنای فاقد مجوز ساخت اقدام خواهد کرد.

مدیران سابق تاکید داشتند که اطلاعات دقیق و قابل استنادی در این زمینه به دست آن‌ها نرسیده است.

عضو شورای پنجم: اطلاعات دقیق و قابل استنادی در این زمینه به دست ما نرسیده است

علی اعطا، سخنگوی شورای پنجم شهر تهران درباره بروز پدیده پشت بام فروشی به علت گرانی مسکن در پایتخت، اظهار داشت: اطلاعات دقیق و قابل استنادی در این زمینه به دست ما نرسیده است هر چند اصل موضوع را نامحتمل نمی‌دانم.

وی افزود: اگر بخواهیم به این موضوع به عنوان یک تخلف شهرسازی نگاه کنیم، تخلف از سر استیصال است و به طور کلی تخلفات شهرسازی دو منشأ متضاد دارد.

سخنگوی شورای پنجم شهر تهران در همان ایام گفته بود که پدیده پشت بام خوابی و فروشی تخلفی از سر استیصال و نه از سر طمع و آز است که با نادیده گرفتن علت‌ها معلول‌ها از بین نمی‌رود.

اعطا عنوان کرد: اگر در مواجه با پدیده پشت بام فروشی اولویت اصلی برخورد با تخلف شهرسازی شود معنایش این است که علت را رها کرده و معلول را فقط در نظر گرفته ایم. همچنین باتوجه به مشکلات عدیده اقتصادی، بدمسکنی، فقر مسکن و افزایش شدید قیمت آن باید تا تأمل بیشتری با موضوعاتی مانند پشت بام خوابی و فروشی مواجه شد.

وی خاطرنشان کرد: در تهران تعداد زیادی واحد خالی ملک داریم و بازار مسکن کمتر در خدمت تقاضای واقعی بوده و عرضه عمدتاً در خدمت سوداگری قرار دارد.

تشکری هاشمی: پدیده پشت بام فروشی ناشی از شرایط اقتصادی است

در خصوص آخرین وضعیت پشت بام فروشی در تهران به سراغ جعفر تشکری هاشمی عضو شورای ششم شهر تهران رفتیم. وی در این باره گفت: پدیده پشت بام فروشی ناشی از شرایط اقتصادی است و افرادی آسیب پذیر به سمت این پدیده رفته اند.

وی ادامه داد: این سازه‌های ناایمن که ساخته می‌شود تبعات زیادی دارد و باعث بروز مشکل برای شهروندان می‌شود و تاکید می‌کنم پدیده پشت بام فروشی یک ناهنجاری اجتماعی است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: فارغ از مساله ساخت و ساز‌های غیر مجاز که در نوع خود حائز اهمیت است و باید به آن توجه شود، ولی پیامد‌های اجتماعی این کار خوب نیست و باید فکری برای آن کرد.

تشکری با اشاره به بالا رفتن قیمت ملک و اجاره بها در تهران گفت: با افزایش نجومی قیمت ملک امکان خانه دار شدن بسیار سخت شده و باید فکری برای این موضوع کرد هر چند که در دولت جدید اعلام کرده اند به موضوع مسکن توجه ویژه‌ای خواهد شد.

وی با بیان اینکه پدیده پشت بام فروشی را پیگیری خواهند کرد گفت: باید دقیق بررسی کنیم مشکل از کجاست و راه کاری برای رفع آن پیدا کنیم.

بر اساس این گزارش، چند سالی است که پدیده پشت بام فروشی در تهران وجود دارد. حال باید دید در دوره جدید مدیریت شهری چه تصمیمی برای رفع این مشکل در تهران گرفته می‌شود.

منبع: فارس

انتهایس پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر اخلالگران اخلال گران و دلالان پدیده پشت بام فروشی پشت بام فروشی ساخت و ساز ها غیر مجاز شهر تهران منطقه ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۹۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاغل بهاره در تهران قدیم | کاهگل‌مالی و یخ‌فروشی

همشهری آنلاین- صفورا صادقی: تهرانی که امروزه می‌بینیم و در آن زندگی می‌کنیم شاید برای پدران و مادران و بزرگترهایمان هیچ شباهتی به گذشته ای که آنها گذرانده اند ندارد. از آب و هوا و شکل و شمایل ساختمانها و خیابانها و کوچه ها، تا مدل لباس پوشیدن و صحبت کردن مردم، گزینه «تغییر» در تمامی لایه های آشکار و پنهان زندگی پایتخت‌نشینی دیده می‌شود. با ورود فصل بهار و پایان زمستان در گذشته تهران مشاغل جدیدی به وجود می‌امد که شاید امروزه نه تنها دیگر اثری از آنها باقی نمانده است، بلکه شنیدن قصه این مشاغل هم باعث تعجب نسل امروز شود.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

نصرالله حدادی، تهران شناس، در این باره توضیح می‌دهد: «در تهران دهه۳۰و ۴۰ بعد از اتمام زمستان سخت و پربارش برای مردمی که شغل اغلب آنها زراعت بود و با آمدن سرما و برف و باران کسب و کار آنها نیز تعطیل میشد، نو شدن فصل مصادف بود با رونق مشاغلی که در آن زمان مرسوم بود.

شغل کاهگل‌مالی

از زمستان های سرد و پربارش قدیم زیاد شنیده ایم ولی شاید کمتر بدانیم بعد از این سرما و بارش برای ساختمان های کم استقامت آن زمان تهران چه اتفاقی می‌افتاد. حدادی می‌گوید: «در تهران قدیم بعد از چله کوچیکه و چله بزرگه و بارش برف و باران با شروع فصل بهار، زمان بازسازی و درست کردن سقف کاهگلی خانه‌ها بود. در فصل بهار شغل «کاهگل مالی» از مشاغل رایج آن زمان بود. در کوچه‌ها می‌گشتند و صاحب هر خانه‌ای که نیاز به تعمیرات داشت، سقف خانه و در و دیوارش را با «کاهگل» که ترکیبی از ملات کاه و گل رس، نمک و آب، بود درست می کرد. ملات کاهگل خانه ها را در برابر رطوبت مقاوم و محافظت می‌کرد.

یخ‌فروشی

حدادی ادامه می‌دهد: «یک زمانی خوردن آب خنک برای تهرانی ها حسرت بود و دسترسی به آن در ماههای گرم سال به آسانی ممکن نبود. در دهه ۳۰ شغل یخ فروشی در پایتخت وجود داشت و با گرم شدن هوا کامیون های قدیمی یخ‌ها را حمل می‌کردند و به دکه‌های یخ‌فروشی که معمولا سر چهارراه ها بودند میرساندند. صاحبان دکه روی یخ‌ها را با چند لایه گونی خیس می‌پوشاندند تا آفتاب دیرتر آنها را ذوب کند و معمولا در سایه قرار می‌دادند.

آنها یک وسیله برای تکه کردن یخ ها داشتند که چنگک مانند با نوک تیز بود به قطر حدودا دو سانتی متر که یخ‌فروش با این وسیله یخ‌ها را تکه‌تکه می‌کرد و می‌فروخت. این یخ ها صبح خیلی زود قبل از طلوع آفتاب به دکه‌ها می‌رسیدند و تا بعد از ظهر فروش می‌رفتند. قیمت هر قالب یخ ۳ قران بود. در حال حاضر هم فروش یخ وجود دارد آخرین بار قیمت بالای ۲۰۰ هزار تومان برای هر قالب دیدم که مربوط به چند ماه قبل است.

نقل است از آقاسید مهدی قوام که روزی از جلوی یخ فروشی رد می‌شد و دید صاحبش با صدای بلند داد می‌زند یخ هایم آب شد بخرید ... دیدند آقا سید مهدی شروع به گریه کرد. از او می پرسند چرا گریه میکنی گفت این مرد برای آب شدن یخ‌هایش گریه می‌کند من چطور برعمر رفته ام گریه نکنم...»

کد خبر 846990 برچسب‌ها مهارت‌ها شغل شهردارى تهران

دیگر خبرها

  • بارش باران و وزش باد شدید در راه استان فارس
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • دزدی چند میلیاردی از فروشگاه موبایل فروشی در مرکز شهرقدس تهران + ویدئو
  • این میوه‌ها همچنان زیر ۱۰۰ هزار تومان قیمت ندارند/ لیست جدید قیمت انواع میوه را ببینید
  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند
  • مشاغل بهاره در تهران قدیم | کاهگل‌مالی و یخ‌فروشی
  • محکومیت پنج میلیارد ریالی برای مرغ فروش مشهدی
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای ۲۲ استان
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • صدور هشدار سطح نارنجی شماره دو در اردبیل